Веб платформата Pogon.mk се грижи за вашата приватност согласно со Законот за заштита на личните податоци објавен во ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ – ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ („Службен весник на Република Македонија“ бр. 7/05,103/08,124/10 и 135/11).

Во овој закон се наведени сите информации и правила кои ги почитуваме за заштита на личните податоци на корисниците на нашата веб страна.

Важна напомена:

Со посета и користење на услугите на веб страната (pogon.mk) ја давате својата согласност за обработка и употреба на вашите лични податоци согласно Законот.

На кратко да појасниме каде и како се употребуваат Вашите лични податоци, а исто така како истите ги добиваме:

  • Од личен податок го добиваме само вашиот e-mail доколку направите нарачка и доколку го внесете при правење на нарачката. Истиот се користи за да ве информираме за процесирањето на нарачката.
  • Е-мајлот го добиваме врз основа на: Вашето онлајн купување, или сте го внеле на нашата веб страна со цел да ги добивате нашите дневни понуди и акции. Исто така е-маилот го добиваме при ваша регистрација како наш корисник.

Ви напоменуваме дека Вашата е-маил адреса може да се користи и од страна на трети лица, но само за потребите за Ваше известување во однос на Ваше навремено информирање и известување за сите наши нови понуди, производи, акции и случувања.

Добивање на вашите лични податоци

Веб страната pogon.mk можете да ја посетите без внесување на било каква информација за вас. Во случај на пројавен интерест од ваша страна за информирање или користење на услугите кои ги нуди pogon.mk можеме да побараме одредени информации од вас со цел да ви ја пружиме потребната услуга. Најчесто побаруваме лични информации од типот на e-mail, телефон за контакт или датум на вашиот роденден. Ниту една од овие информации не мора да ни ги кажете, но без нив нема да можеме да ви ја пружиме потребната услуга.

Користење на вашите лични податоци

Вашите лични податоци ги користиме за услугите кои ги избирите, а тоа значи при искористување на попустите или електронско информирање за најновите понуди.

Согласност за употреба на колачиња ( cookies )

Нашата веб страна користи колачиња за да Ви понуди подобрa услугa. Ако продолжите да ја прегледувате веб-страницата на pogon.mk без да ги промените поставките за колачиња, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња на веб-страницата на pogon.mk. Поставките за колачиња може да ги промените во секое време.

Обврска за заштита на вашите лични податоци

Погон (pogon.mk) се обрзува да обезбеди сигурност и заштита на вашите лични податоци согласно Законот за заштита на личните податоци.

Главно мени